среда, 13. септембар 2017.

Nedelja marokanske domaće radinosti u Beogradu

 
 

Otputujete bar na trenutak u Maroko. Posetite kraljevske gradove na Kalemegdanu. I onaj najmističniji, majmisteriozniji, gde se dresiraju zmije i pričaju priče. Marakeš, crveni grad poznat i kao Al Hamra, miriše na divlju Afriku, dok iz tamo nekog ugla dolaze zvukovi bubnjeva. Zamislite da ste tamo u epicentru zbivanja na čuvenom trgu Đemaa el-Fna.

 

 

U petak 15. septembra u 11:30 na Kalemegdanu (Velika promenada pre stepeništa) započeće  „Nedelje marokanske domaće radinosti u Beogradu“. Ova manifestacija biće održana na površini od 400-600 m2, gde će izlagati umetnici iz različitih regija Maroka i svako se predstaviti kroz svoja umeća i specijalnosti. Za dobru atmosferu pobrinuće se trupa Gnaoua koji će izvoditi tradicionalnu marokansku muziku.

 


Istog dana u u 19 časova u Skupštini grada biće upriličen koktel i modna revija modne kreatorke Salme Debbagh. Dizajnerka iz Maroka rodom je iz grada Feza. Inspirisna je viskom modom i tradicionalnim različitostima ovoga grada. Salma je uspela da svoju strast iz detinjstva, craftanu (tradicionalna marokanska odeća) predstavi kao visoku modu. Smatra da bez nje craftan ne bi bio na tom mestu u svetskoj modi.

 
 

Нема коментара:

Постави коментар