понедељак, 5. јун 2023.

OTVORENE KAPIJE BEOGRADSKE TVRĐAVE


,,OTVORENE KAPIJE TVRĐAVE“, biće organizovana od četvrtka do nedelje, 8, 9, 10. i 11. juna. Raznovrstan program koji će podsticati razvoj sportskog duha i zdravih stilova života, a promovisati kulturu i umetnost, biće realizovan na više lokacija na Kalemegdanu. Vežbe za decu i seniore, sportske i likovne radionice za decu, književne večeri od kojih će jednu uveličati Pero i Miloš Zubac, koncert Leontine i hora Čarolije, humanitarni koncert Odjeci Beogradskog Šopen festa, samo su neki od sadržaja koji će obeležiti manifestaciju.
Tokom trajanja mainfestacije u toku će biti online foto konkurs ,,Pas Kališa 2023“ na kome mogu da učestvuju svi preko društvenih mreža sa slikom svog ljubimca na Tvrđavi. Proglašenje ,,Pas Kališa 2023“ će biti u nedelju 11.6. u 17 časova na gornjem gradu Kalemegdana.

Kao završnica festivala “Otvorene kapije tvrđave", 11. juna, sa početkom u 18 časova, biće održan koncert Odjeci Beogradskog Šopen Festa, sa podnaslovom ZA IVANU.Na platou pored spomenika Pobednik na Kalemegdanskoj tvrđavi, dela “Pesnika klavira" - Frederika Šopena, izvodiće eminentni pijanisti: Biljana Gorunović, Olivera Radmanović, Jelena Đajić, Neven Šobajić i Nebojša Maksimović.
Koncert je humanitarnog karaktera, kao podrška Ivani Matijević, osnivaču i umetničkom direktoru Beogradskog Šopen Fest-a.

Putem donatorske kutije sakupljaće se dobrovoljni prilog publike, a prikupljena sredstva namenjena su za lečenje Ivane Matijević.
Internacionalna kulturno - obrazovna manifestacija Beogradski Šopen Fest, od 2012. godine promoviše lik i delo kompozitora Frederika Šopena, predstavlja vrhunski pijanizam sa fokusom na mladim talentima. Festival i koncert organizuje udruženje Kreativa.

Нема коментара:

Постави коментар