среда, 29. март 2017.

ПОЧЕТАК ТУРИСТИЧКЕ СЕЗОНЕ НА БЕОГРАДСКОЈ ТВРЂАВИПарк диносауруса у природној величини "Јура авантура" постављен је код Стамбол капије на Београдској тврђави. Више од 30 реплика, међу којима су и покретни рептили из праисторије који испуштају звуке, биће поново доступни за истраживање, фотографисање и едукацију малишана.  

Oд суботе, 1. априла почеће са радом и Дино парк – "Јура авантура". Парк ће бити отворен свакодневно, од 10 до 20 часова. Цене улазница исте су као и прошле године – 350 динара за одрасле и 250 динара за децу до 15 година. За малишане до две године улаз је бесплатан. 


Улазнице за шест објеката (Кула Небојша, Велики барутни магацин, Војни бункер, Римски бунар и Сахат кула) могу се купити на продајним местима на Београдској тврђави: у Галерији Стамбол капије и у Кули Небојша. У сваком од отворених објекта посетиоце очекују презентери Београдске тврђаве, који ће их упознати са објектима, историјским околностима и разлозима њиховог настанка, као и са поставком која се налази у њима.

Осим појединачних карата, ЈП "Београдска тврђава" нуди посетиоцима и куповину обједињене улазнице за пет објеката на Београдској тврђави (Кулу Небојшу, Сахат Кулу, Римски бунар, Велики барутни магацин и Војни бункер) по цени од 450 динара (пуна цена за 5 појединачних карата је 700 динара), а за студенте, ђаке и пензионере цена је 350 динара. Обједињена улазница није временски ограничена и не подразумева посету свим објектима у истом дану. 


Сахат Кула, Римски бунар, Велики барутни магацин, Војни бункер и Казамати Војног музеја отворени су свакодневно од 11.00 до 19.00 часова, а Кула Небојша ради од среде до недеље од 11.00 до 19.00 часова.
Нема коментара:

Постави коментар