уторак, 26. април 2016.

DESET GODINA SUPERNATURAL FESTIVALA

Više hiljada posetilaca proteklog vikenda se okupilo kod Hajdučke česme u Beogradu, na jubilarnom desetom Supernatural festivalu, najvećem ekološkom događaju u Srbiji. Supernatural festival proslavlja svetski Dan planate Zemlje sa cilljem edukacije i podizanja svesti javnosti o značaju očuvanja životne sredine.

Veliki broj Beograđana iskoristio je lepo vreme i prisustvovao „Supernatural pikniku“ koji je uspešno spojio ekologiju sa zabavom. Fokus jubilarnog festivala je bio povratak prirodi, te je program bio organizovan kroz 3 segmenta:  muzika, Supernatural zelena pijaca i „wellenes program“. Dobre vibracije za di-džej pultom širili su di-džejevi - Leonessa, Brka, Rott Bruno, predstavnici Gudlajf koncepta i Vlada Janjić, kao gost iz Nemačke, DJ RéMark.

Na „Supernatural Zelenoj pijaci“ predstavili su se proizvođači organskih i autentičnih srpskih proizvoda, dok je „Wellness program“ posetiocima omogućio da uživaju u nutricionističkim radionicama i besplatnim časovima joge i kapuere.

Supernatural festival već deset godina neguje koncept dnevnog festivala, kako bi stvorio ambijent u kome posetiocu mogu da se druže, steknu nova znanja iz ekologije i zaštite životne sredine uživajući u dnevnom svetlu i prirodi.

Prve četiri godine, Supernatural festival se organizovao na Hajdučkoj česmi. Petogodišnjicu, Supernatural obeležava u Botaničkoj bašti, a od 2012. godine seli se u Supernatural park na Adi Huji, nastao na prostoru nekadašnje divlje deponije građevinskog šuta.

Supernatural je kroz festival organizovao veliki broj edukativnih sadržaja, inspirisao posetioce da doprinesu očuvanju životne sredine kroz akcije jedinstvenog načina ulaska na festival: karte za ortpad, dodji biciklm, recikliraj staru garderobu...

Pored Zelene pijace, uvedeni su i programi: Zelena učionica kao centar edukacije u kojoj su organizovani brojni okrugli stolovi, paneli i radionice na temu životne sredine, kulture, održivog razvoja sa ekspertima iz zemlje i inostranstva; Green Community, koji okuplja zelene ideje, ljude, projekte i inicijative Srbije. Kroz Supernatural festival promovisane su različite oblasti iz životne sredine: zelena arhitektura, reciklaža, energetska efikasnost i mnoge druge.

Za 10 godina na Supernaturalu su nastupili brojni domaći i strani muzičari, a prošlo je više od 80.000 posetilaca.

Нема коментара:

Постави коментар